Countdown Kalmar

Countdown Kalmar

Irriterad! Riktigt irriterad! Tyluddens fritidsby är en vit jävla fläck på det mobila bredbandets karta. Som ett vilset fyllo snubblar jag omkring i området bärandes på min äppleburk i jakt på de eftertraktade ljusblå pinnarna i Telenors programvara Stay Connected. Stay Connected borde heta Not Connected and will not be…Häromkvällen satt jag med 30 meter förlängningssladd i mörkret kl 23:30 på en av de fläckarna som brukar kunna ge nätåtkomst… 2011…komigen!

3 veckor kvar och mina tänkta skor på maran i Kalmar är slut. Jag har helt enkelt sprungit ut mina K-Swiss Blade inhandlade av självaste Chris McDonald i K-Swisstältet i Clearwater. Snyft…tur att Wiggle då säljer K-Swiss men det är nu tvekan slår till…finns det bättre skor? Klart det gör! Men vilka då? Lätta Asics Tarthar skall funka på längre distanser för tunga löpare. DS Trainer funkade ju fint i Kalmar 2010. Hur är DS Racer. Då? Mina Kinvara är alldeles för tunna. K-Swiss har en ny lätt Blade med något mer stabilitet. Ahhhhhh….beslutsångest! Om jag springer mina 3 stycken 2,5 km-intervaller i eftermiddag riktigt duktigt kanske allt klarnar.

Jag har just läst Maccas bok ”I’m here to win!” – och han verkar ju inte vara den mest sympatiske triathleten. Samtidigt visar han det fokus som alla absoluta elitidrottsmän har – och han har såklart maffigt med erfarenheter med sig. Klart läsvärd och inspirerande bok som i praktiken slår fast att allt är tillåtet i krig och kärlek! En sak hade jag dock kunnat lära honom – att Coke är den bästa sportdrycken… sagt med ett varningen finger för har du en gång börjat dricka kan du inte sluta förrän du klivit över mållinjen. I årets vätskebälte bir det två flaskor resorb och två flaskor RedBull å Cola…

Jag måste jubla över mina två första uppdrag som egen Rekryteringsrådgivare! Jag skall hjälpa GPBM Nordic att hitta en Teknisk säljare och en Teknisk specialist. De skall båda jobba med batteri- och industriceller (varumärket GP Batteries) på OEM/Industrisegmentet. Yippieeee! Två jättespännande roller där kunden dessutom kan tänka sig något mer oerfarna kandidater för att tydligt skapa nytänkande. Är du intresserad eller känner någon som kan vara – titta in eller hänvisa till evolvs hemsida.

Countdown till Kalmar – och jag ser sjukt mycket fram emot årets race. Jag kommer dela utställningstält med Triathleten och där hittar du ISM-sadlarna och placerar du dig i seniorernas resultatlista kan en sadel mycket väl bli din! Hela fredagen finns vi på plats som kom och kläm bara!

Just nu är träningen helt inriktad på att hjälpa mig skjuta fart kroppen över lite längre distanser på både cykeln och i löparskorna. Det gör jag genom långa cykelintervaller på rullande banor och genom långa löpintervaller (>2k) där jag frestar kroppen i så nära 5k tävlingsfart jag vågar på teknisk bana. Den tunga volymen ligger bakom mig och jag känner mig helt trygg i att jag har tillräckligt med sådan med mig. Kroppen börjar tunna ur på rätt sätt, känslan av lätthet börjar komma och vaderna och låren blir ådrigare och ådrigare. Konstigt – för 10 år sedan var det biccarna som skulle vara ådriga… Morgonens simpass var ett typiskt grymt Kalmarpass med en första halva fyllt av ett- och tvåhundringar och en andra halva som inleddes med fartiga 50:or följt av 300-250-200-150-100-50 och med Laxens masterssimmare i vattnet så är det alltid utmanande starttider… Två pass i veckan är dessutom dedikerade till Open Water och då antingen runt Tyludden från Tjuvahålan till Stora Stranden eller Tylön ToR ett par gånger. Det är maffigt OW det!

Någonting jag är riktigt stolt över är det förtroende många av er uttrycker när ni frågar mig om små råd och tips och refererar till min utvecklingskurva. Det förtroendet vill jag gärna tacka för – och jag står gärna till förfogande. Hör av dig om du tror att jag kan bidra! Jag söker också hjälp och stöd hos de i min omgivning som jag tror kan bidra till mig – oavsett om det gäller val av löparskor, funderingar kring pulsnivåer eller bara behovet av ett öra att tala i!

Vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Testar rådet om Cola imorrn när jag kör en träningsHIM. Vilket upplägg på "mat" har du under Kalmar, bars/gel?

    SvaraRadera
  2. Pierre - du har mail och en fin Kalmarmeny som funkade finfint för mig förra året!! :-))

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...