Bästklädd


Jag har tidigare varit skrivit om prylarnas betydelse för oss triathleter. Med en dåres envishet hävdar jag att prylarna betyder mer än du räknar med oavsett vad du gör. Det spelar egentligen ingen roll om du är triathlet, snickare, bilmekaniker eller rekryteringsspecialist - har du fel verktyg kvittar det hur duktig du är... Jag glömmer aldrig min första tävling. Det var Herkules Stordåd i slutet på 90-talet. Jag hade tränat hela semestern genom att simma med SK Laxen i simstadion, cyklat massor av mountainbike och "brickat" med löpträning. Till den stora dagen hade jag lånat en landsvägshoj modell äldre som jag testcyklat 3 mil. Upp ur vattnet som 4:a i motionsklassen, tappar enorma mängder tid i T1 eftersom jag hade cykelskor med snörning (!!!!) och kastar mig, efter strecket i marken, på hojen. Redan i första tramptaget när jag skall klicka i pedalerna sparkar jag loss främre växelföraren... Tänker er nu scenariot som utspelar sig när en hyfsat vuxen man, med hornen i pannan och adrenalinet i blodet, inser att det bara är att kliva åt sidan, tar cykeln och i ren frustration kastar den så lång en linjecykel i stål med hjälp av handkraft kan flyga ut i skogen och sätter sig på en sten och gråter...


Så här ser jag det - Ett misslyckande skall aldrig kunna skyllas på materialet och en framgång skall aldrig kunna förklaras av materialet - jag är själv ansvarig för att jag har rätt utrustning vid rätt tidpunkt ämnade för ändamålet. Idag är jag oerhört noga med mitt materialval och lämnar sällan något åt slumpen när det gäller min utrustning. Jag drar skruvar på hojen innan tävling, limmar revor i våtdräkten innan tävling, byter däck vid minsta tveksamhet och tvättar cykeln efter varje distanskörning.

Jag är också oerhört noga med att mina tävlings- och träningskläder funkar. Inte för varmt, inte för kallt, inga skav, inga glipor, lagom tight, snygg design och med stor flexibilitet för att smidigt kunna hantera temperaturändringar. Därför är jag så vansinnigt nöjd med att kunna hänga in en Gore Bike Wear Xenon Race Jacket och en Xenon Thermo Jersey jämte lite andra lättare cykelplagg ur Gores kommande vår- och sommarkollektion i sportgarderoben. Jackan är mitt första Gore Tex-plagg någonsin (lite sen just här, jag vet...) och jag längtar verkligen ut till motvinden, hällregnet och Hallandsåsen jag visualiserade på spinningen förra veckan! Känner mig verkligen dressad i Gores kläder...och det är ju som bekant kläderna som gör mannen.

Mot klädsamheten!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...