Om att dela banan


Cykelbanor är det farligaste som finns för cyklister! Undvik dem till varje pris!
I mina förberedelser inför starten i Clearwater har jag haft ett antal fantastiska cykelpass i underbar sensommarvärme på väl insliten asfalt, lagom kuperade vägsträckningar och nästan total frånvaro av bilar. Jag kan inte sluta förundras av hur svårt trots allt en del biltrafikanter har att bedöma en cyklists fart, läge och utbredning på vägen. Alltför många gånger drabbas vi cyklister av tutande bilister, väl skyddade långfingrar i luften och menande omkörningar så snäva att lacken på cykeln blåser bort. Detta särskilt om det finns cykelbanor vid sidan om vägen. Vad bilisterna inte fattar är att på cykelbanorna finns barnvagnar och promenerande pensionärer i bredd med stavar, rullatorer och andra hjälpmedel. Där finns trehjulingar och familjer på promenad. Cykelbanorna är inte byggda för cyklister som ljudlöst kommer fräsande i 40 knyck. Vad du alltid måste komma ihåg är att du som cyklist alltid har rätten att själv bestämma var du skall framföra ditt fordon. Du har ingen som helst skyldighet att cykla på cykelbanan utan du avgör själv var du finner det mest lämpligt att befinna dig.

En annan bana som det är intressant att betrakta är simbanan. Alltså - hela företeelsen simning är intressant att betrakta. Simhallen är en institution...jag hänger utanför Valhalla 06:20 varje onsdag och fredag morgon för att träna med mastersgänget. För många verkar besöket i simhallen vara ett mycket väl intränat vanemönster - nästan präglat. Får de inte stå och trampa på exakt samma ställe i väntan på att dörrarna skall öppnas blir det oroligt på trappan. Det märks så väl nu när vuxenlek&plask har börjat med en massa nya entusiastiska morgonsimmare som inte lärt sig vem som står var på trappan. Den gamle mannen med den rutiga väskan står längst fram...så är det bara...och den smala tjejjen med grå jeans står därefter. Näst på tur är den mörka kvinnan med den stickade mössan under cykelhjälmen. Därefter finns det alltså ett antal upptagna vänteplatser och det är bara för oss andra att acceptera om vi vill komma in i simhallen med livet i behåll.
I och med vuxenlek&plasken så lade mastersgubbarna sig på bana ett tillsammans med ett antal andra besökare. Där var dansken som har så mycket attiraljer, paddlar och dolmar på sig så att han verkligen säkrat att han slipper simma alls och där var damen som "sprang" med hjälp av en flytväst. Tyvärr gick damen som "sprang" i vattnet i onsdags rakt in i en fet återvändsgränd när hon beklagsamt förklarade att hon alls inte kunde simma och därför hade flytväst på sig och att hon minsann gjort det i sex år...Sex år är hyfsat en piss i Nilen när hon väljer att tjafsa med killar som Hasse och Bernt som lagt de senaste 40 åren i simhallen... Till och med Bernt erkände att han tog i lite extra med bensparken för att stänka varje gång han simmade om henne...

På tal om banan...testa att dela en banan och mosa ner den i havregrynen innan du kokar gröten. Servera sedan gröten på en bädd av halvtinade hallon, nektarin och vindruvor. Toppar anrättningen gör du förslagsvis med pumpakärnor, lite krossade linfrön och ringlad honung...Ahhh...en smakstart på dagen!

Kommentarer

  1. Log stort när jag läste iaktagelserna från simhallen, stämmer mycket väl överens med hur det går till här i stan också.

    SvaraRadera
  2. Jag o Peter blev också utskällda av snubben med de 1200 atteraljerna...orkade inte gnälla och lägga energi på det...bytte bana istället...
    Måste ändå säga att jag irriteras mer över valrossen som simmar ryggsim och behöver 2 banor för att göra det...livsfarligt att hamna på samma bana helt enkelt...

    SvaraRadera
  3. Tur vi inte va i 25:an då där de håriga valrossarna höll på med vattenjympa...med flytväst :-)

    SvaraRadera
  4. Okey, jag erkänner att jag känner mig träffad av vuxenlek&plasken. Din beskrivning är superb. Micke har varit med och simmat några gånger och han fick innan han hoppade i uppgifter om vilka som simmar på vilka banor. Han har därför simmat på motionsbanan. Han har dessutom fått stränga order om att inte gå om alla och ställa sig först på trappan, bredvid tjejen och mannen med väskan. När dörrarna öppnas och alla rusar in, så påminner de om när pensionärerna stormar Stena båten.

    SvaraRadera
  5. Tyvärr så finns det andra som inte tycker om att dela banan....

    SvaraRadera
  6. hehe, glömde länken
    http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=845164&PageNumber=4

    SvaraRadera
  7. Två länkar som knyter an till problemet;)

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7869793.ab

    och ett gammalt inlägg:

    http://spinspirit.blogspot.com/2010/02/simkutym.html

    :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...