Inte mycke som e gratis

...men jag måste slå ett stort fett slag för något som är – än så länge. Har du vägarna förbi Halmstad i sommar och behöver klämma in ett simpass mitt i semesterfirandet måste du ta dig till Simstadion. Simstadion är en institution i Halmstads sommarliv likaväl som Leifs Lounge på Tylöhus eller Mårtenssons nattklubb inne i stan.

Simstadion hette tidigare Brottet och var just det – ett gammalt stenbrott som så småningom vattenfylldes av salt havsvatten. Någon kom på att det var en bra simträningsanläggning och sedan har kommunen skapat en anläggning som utvecklats mer och mer för varje år. Självklart har simklubben Laxen säkert en del med utvecklingen att göra. Idag är Simstadion en anläggning som är helt kostnadsfri att använda. Du får iofs byta om under bar himmel men du har tre uppvärmda bassänger till ditt förfogande. En grund babybassäng, en bassäng som är max 100 cm djup och en full 50:a med 8 banor. Alla bassängerna är klädda med sån där plastduk och otroligt fräscha. Simstadion är en suverän ”träningslägeranläggning” för både simklubbar triathlonklubbar och jag kommer med stor sannolikhet att använda Simstadion vid nästa års West Coast Training Camp.

Nu på sommaren är det här jag lägger bassängträningen. Det finns ett gäng ruskigt dedikerade masterssimmare som kör varje onsdag och fredag morgon kl. 06.30. De har sedan förra året haft fullt fokus på Masters-VM i Göteborg med tesen ju tuffare distans desto mindre konkurrens...det är därför de flesta satsar på antingen 200 fjäril eller 400 fritt!
Att kliva upp 05.40, dra på sig badbyxor och löparskor och springa de 9 km längs prinsens stig in till Simstadion är förknippat med ett stort mått harmoni och sommarkänsla. Att sen bli ifrånsimmad av halvpensionärer är ju en annan sak men även det är träning...mental sådan!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...