Sunkig 240:a och håriga ben

Alltså ursäkta ett banalt inlägg men min kompis som detta egentligen handlar om kände sig grymt orättvist behandlad...

Låt oss leka med tanken att du har förmånen att kunna ratta en splitterny Ferrari av någon modell. Om det ligger för lång ifrån dina vildaste fantasi kan du prova att låtsas att du just klivit in i din nya BMW 535 Touring. Om inte heller det ger dig någon form av känsla till närvare kan du prova att leka med tanken att du just hämtat ut en ny Volvo V50 som tjänstebil och om inte det funkar kan du ju i alla fall kanske se bilden av dig själv när du lånar svärfars gamla Mercedes från -59 i "mint condition"som rullat 7000 mil. Om inte heller det funkar så är det ingen idé...

Men någonstans i ovanstående börjar förståelse för de viktiga signaler som vi människor skickar till varandra. Vi har alla hört siffror på hur mycket av kommunikationen oss emellan som bestar av de ord vi säger, hur vi säger dem, vad vi inte säger, hur vi gestikulerar och hur vi ser ut. Orden vi säger är den lilla delen av kommunikationen. Hur vi ser ut är förmodligen den absolut största delen av kommunikationen. Det är därför inte så konstigt att vi triathleter...eller en övervägande majoritet i alla fall ser lika dana ut - vi är bara skalade lite olika. Rakat huvud, armar som en orangutang, vader med ådror som ser ut som brandsprutor och knivskarpa märken på benen efter cykelbyxorna för att indikera hur vansinnigt mycket man har cyklat utomhus under försäsongen. Fast å andra sidan hade inte Lisa rakat skallen är hon vann i Des Moin....

Tänk dig nu att du kommer med någon av de bilar jag försökt få dig att köra här ovan och så kommer du till ICA Maxis parkeringsplats och så finns det två platser lediga. Den ena är brevid en riktigt sunkiga gammal röd 24o kombi (242???) med tejpade backspeglar, skrapmärken längs hela högersidan och en stot stenskott tvärs över framrutan. dessutom hänger det en riktigt möglig gammal wunderbaum i innerbackspegeln. Den andra platsen är bredvid en lika ny och fin bil som du har men dessutom har den ljus skinnklädsel och den är så välvaxad att du kan använda motor som spegel för att klippa näshåren.

Vilken parkeringsficka väljer du?

Precis! Du väljer parkeringsfickan bredvid den bilen vars ägare verkar vara lika rädd om sin bil som du är om din!

Precis så funkar det med vaxade ben oxå!! En mycket god vän och enormt duktig cyklist fick nyligen erfara detta...han fick aldrig ligga framme och dra eller vara med och leka för ingen av grabbarna med vaxade ben ville ligga bakom honom...för dem signalerade det ovana...och ovana cyklister åker antingen av eller vurpar när det börjar gå fort...och så åkte han av i en av de första branta backarna är han låg sist och tåget gick...En van cyklist cyklar aldrig bakom eller ens nära en cyklist med ovaxade ben. Lika lite som du skulle parkera din nya Ferrari bredvid en sunkig gammal röd 24o kombi (242???) med tejpade backspeglar, skrapmärken längs hela högersidan och en stot stenskott tvärs över framrutan.

Wax on, wax off!

Kommentarer

  1. Ah!
    Kul (och ack så träffande)läsning. Nu förstår jag plötsligt varför jag fick "visa mig värdig" ett antal mil bakom klungan på Vätternrundan innan "grindvakten" lät mig vara med och dra :-)
    Får nog köpa vax på vägen hem idag...
    //Fredrik

    SvaraRadera
  2. Fredrik - inte göra själv! Köp tjänsten... Brukar vara trevligt mitt i all smärta!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...