Bokslut, 2010


Med Volbeats senaste helt suveräna platta i de grymma Dali-högtalarna och en skön känsla i kroppen efter dagens både sim- och spinningpass letar jag musikalisk inspiration till kommande spinningklasser på Gymnasium och Träningskliniken på Tjörn. Förutsättningarna för att dela med mig av ett bokslut är kanon - hoppas du finner inspiration - om så, låt mig veta! Om du är känslig för en massa "Tack..." är det det sista stycket du kan hoppa över...

2009 var mitt första seriösa tävlingsår - ett "se och lär"-år. Framgångarna gjorde att jag skapade hyfsade förväntningar på mig själv för 2010. I siffror såg träningen 2010 ut så här:

Total registrerad tid: 30298 min/21 dagar 58 minuter
Total sträcka (sim-cykel-löp): 6790,16 km
Antal träningspass inkl. tävling: 422
Andel dagar med träning: 69,5%

Målformulering
Något av det häftigaste jag gjorde under 2010 var den lista av saker jag ville uppnå. Det var en lista jag skapade tillsammans med Jenny en kväll i januari och den innehöll mål för både mig själv, familjerelationer och triathlonsatsningen. De två mål för triathlon jag skrivit ner var "Barriärbrytande: Kalmar SUB 9:30" och "VM HIM, Clearwater"... Listan föll i glömska och när jag häromdagen städade bland en rejäl trave "Triathlete Magazine" hittade jag listan... och kunde konstatera att båda målen var uppfyllda. Att skriva ner mina mål för 2011 är en av de viktigaste aktiviteterna jag har framför mig. Min tro på värdet av att skriva ner målsättningar är enorm - jag är övertygad om att jag, medvetet eller omedvetet, driver mig själv mot det jag skriftligen lovat mig själv. Prova!!! - allt som krävs är en gnutta mod, en penna och ett papper! Och glöm inte att ge dig ett par barriärbrytande mål...may the force be with you...
Mina mål för 2011 är ännu höljda i dunkel...

Träning
Det har under året blivit extremt tydligt för mig vilket värde det sociala umgänget i samband med träningen har. Mallorca med cykelloket Torbjörn är en fantastisk upplevelse och en egotripp av stora mått - men det är där grunden för tävlingssäsongen läggs. Lägret i Halmstad var en grym succé med en massa tung träning och erfarenhetsutbyte mellan förmågor på olika nivåer - fortsättning följer 2011 såklart! Att träffa Hasse, Bernt, Gunnar, Maria och de andra i Valhalla är en härlig källa till inspiration. Tjôtet och fighterna i vattnet väger lätt upp väckarklockans ilskna pipande 05:30 och Västtrafiks boskapstransport... Höstens långa cykelpass på snustorra vägar på själsligt välgörande krispiga höstdagar hade inte alls varit så underbara om det inte varit för sällskapet med Wolff, Göran, Christoffer, Joakim, Johan och Ashkan. Lagtempots tjusning i att försöka hänga av så många som möjligt minns jag i det illröda, mjölksyradimmiga skenet av sällskapet med Roger, Ted, Göran, Sven, Camilla och Mattias bland många andra. Den träningen gjorde mig till en hyfsad triathloncyklist 2010 vill jag lova! Långpassen i löpskor på söndagar med Solvikingarna är ovärderliga liksom intervallpassen på Valhalla IP tillsammans med Johan i bar blek överkropp, Torbjörn G och maskinen Oom - hur bär han sig åt? B-Calle...utan våra dialoger hade mitt triathlonliv varit ödsligt tomt och oändligt kort på goa garv!
Bara tanken på att ensam köra två simpass i veckan, ensam cykla långpass på >120 km, ensam köra tempopass mellan Lindome och Kungsbacka, ensam lufsa 2h LSD och ensam köra intervaller på VIP ger mig rysningar. 2011 blir ett år när jag skall bidra till ökad socialisering i samband med träning i den västsvenska triathloncommunitien. Så kontentan är - skaffa träningspartners som kan sparra och inspirera dig och som omvänt låter sig inspireras av dig. Det är inte förrän "the gun goes off" du behöver vara stark själv och härdas du i sällskap med likasinnade tror jag du skaffar oändligt mycket bättre förutsättningar för att leverera när det väl gäller!

Tävling
Resultatet i Kalmar sticker såklart ut bland tävlingsresultaten 2010 och att som ålderman i H35-39 snyta RiksMästar-titel framför näsan på Peter Oom kändes riktigt bra. Nya utmaningar väntar som rookie i H40-44... Förutsättningarna för stordåd anas i horisonten - men de utvecklar jag vid ett helt annat tillfälle! Något annat jag minns med helt annan känsla är tävlingen i Säter som var en enda lång pina. Redan på cykeln kände jag att det skulle bli en tung resa. På löpningen knäckte mördarbacken mig totalt och jag missade pallen till Gary Larsson. I Örserum är det två saker som finns kvar på näthinnan - dels när jag med ooootrolig lätthet cyklar om Wolff och när jag ger faaaan i att fightas med honom när han springer om mig 1 km för mål... DET händer inte igen, Torbjörn!
Rapperswill var en grym resa tillsammans med Jenny och såklart en framgång eftersom jag kvalade till Florida där även om själva resultatet lämnar en del övrigt att önska. Just konceptet att bli omsprungen på sista varvet etablerades även på Tjörn där tidigare nämnde Oom på fjäderlätta ben struttade förbi mig med 2 km kvar till mål och knep därmed 1:a-platsen...

Tack
Något jag är fantastiskt stolt över är samarbetet med Henrik på Triathleten.se och den införsäljning av Sailfish's våtdräkter till Stadium XXL som jag gjorde relativt sent på säsongen. Lärorikt och otroligt givande för alla inblandade parter samtidigt som det givit enkel tillgång till något livsnödvändigt för Göteborgs öppetvattensimmare och triathleter. Vi ser fram emot en fortsättning på ett grymt samarbetet 2011.
Min relation med Göran på Cykelmagneten i Falkenberg är jag otroligt glad för. Han ställer alltid upp och ingen önskan från mig eller någon annan kund är olöslig för honom. Det är en svaghet att bli känslomässigt fäst vid prylar men min Wilier Chrono är något alldeles speciellt...
Jag är också otroligt tacksam för att kunna använda Enervits produkter under träning och tävling! Inte ett enda shitstop på hela säsongen...och så skall jag ha det även 2011 :-)
Anette på Gore...utan dig hade jag fortfarande levt ovetande om vilka det är som gör de outstanding bästa cykel- och löpkläderna... Låt mig veta när ni skall göra en triathlonkollektion!!!
Per-Åke på Helapharma har en enormt stor del i min satsning i och med leveranserna av MIVITOTAL - hela familjen Rosencrantz livselixir...vi har max 10 VAB-dagar orsakade av förkylningar eller liknande onödiga åkommor...på båda barnen tillsammans.
Malin o Patrik på NewBody - Tack för all hjälp! Ny fråga om hjälp kan komma under våren ;-)...
Pedda - tack för stor hjälp och jag hoppas du är på till våren - både som tränare och aktiv! Och mastersgubbarna i simklubben Laxen...morgonträningarna i simstadion med er är grymma och fikan efteråt ännu grymmare!
Kaj...trots att jag lyckas göra keramiksallad av dina lager är din mek-hjälp ovärderlig och cykeltôtet i garaget en sann källa till cykelinspiration!!!
Jag har sagt det förut och säger det igen...utan Camillas pacing på sista varvet i Kalmar hade jag inte fixat 9:30...

Jenny, älskling...tack för att du ställer upp, stöttar och ibland håller emot - utan dig, din support och ditt stöd hade jag inte varit där jag är eller kunnat det jag gör...

Vamos ala 2011!








Kommentarer

  1. Imponerande, keep up the good work. Tror de flesta i vårt avlånga land är avundsjuk på er uthållighet.

    SvaraRadera
  2. Kör du Mivitotal varje dag eller bara under vissa perioder, typ vintern när förkylningar härjar som mest...

    SvaraRadera
  3. Resultat, resultat, prispall....
    Det säger allt och du levererar ständigt.

    Imponerande utveckling, Good luck 2011 !

    /Ashkan
    http://impossibleisnothing.blogg.se/

    SvaraRadera
  4. Alltid MIVITOTAL - året om. 4 cl i ett stort glas på morgonen & kvällen...så får du rätt på vätskebalansen oxå - särskilt om du tränat sent på kvällen innna!
    /L

    SvaraRadera
  5. Riktigt kul läsning - hittade detta inlägg precis - helrätt att göra bokslut och helrätt att verkligen fokusera på några spännande stora tävlingar internationellt...
    Men avseende Kalmar - du glömde lilla detaljen att jag körde 5 dagar efter jag brutit ryggen. på två ställen.... :-(
    Fast det gjorde ju bara ont när jag andades... :-)

    2011 blir nog ett bra träningsår tror jag. Ser bra ut så här långt...

    Oom

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...