Grillkväll med CK Bure

Grilla är ju en trevlig sysselsättning så här på sommaren. Kvällssol, en kall öl, nyduschad efter ett dopp i det salta blå, goda tillbehör att trycka i sig under och efter själva akten så att säga, goda vänners sällskap och en skön känsla efteråt. Grilla är njutning helt enkelt!

Låt mig berätta om en helt annan grillning... En bekant till mig och tillika bokhandelsinnehavare från Halmstad fick mig att få upp ögonen för CK Bure. Jag vurmar ju för att träna ihop - vi blir liksom bättre av det och jag tycker det är svårt att få till de där riktigt  tuffa passen på cykeln själv. CK Bure har en stor ungdomsverksamhet och min son Axel 10 år har uttryckt önskemål om att få testa på att cykla. Upp till Cykelmagneten där Göran på bästa sätt löste en Wilier Gran Turisimo strl S med Ultegra di2 och sen var han fast. Efter passet på Galgberget säger sonen "Pappa, detta var det roligaste jag gjort..." Smälter inte DET ett triathletpappahjärta så vad gör det då? CK Bure förresten, vilken samling underbara människor vi mötte - varma, välkomnande och omhändertagande . Helt fantastiskt trevligt bemötande fick vi! Tack!
Pappa - detta var det roligaste jag gjort...
Torsdagen kom och träningspasset hette "Seriematch" som om det vore någon form av kvalificerad bollsport. Icke - vid Steninge kyrkby hade ett 50-tal Burecyklister samlats. det var både män och kvinnor och de var mellan 10 och säker 65 år. Axel och jag värmde upp gemensamt i motvinden de 25 km från Tylösand. Ungdomarna samlades för sig och skulle köra två varv på en 10km-bana. Vuxna kör 4 varv på samma bana som startar med 1 km rakt nerför och sen en tvär höger ut på fälten kring Särdal.
Flaggvakter var utposterade och det enda som saknades var egentligen nummerlappar - superseriöst men det var det såklart ingen som erkände. På visselsignal startades vi och ett sanslöst tempo drogs upp redan från början i den branta nerförsbacken och jag var inne i mitt livs första cykeltävling. Snabb inbromsning för att ta högerkurvan i bredd med 4 andra hormonstinna (???) 40-plussare och sen fullt tryck för att hänga med ut på platten. I min ödmjuka försiktighet och oro för att bränna krutet för tidigt lät jag 7-8 cyklister gå iväg och fick sedan ett ganska ensamt förstavarv. På andravarvet kom jag ifatt två "gubbar" som släppt förstagänget. Tillsammans med en light junior som fladdrat med som en vante på första varvet började vi växeldra och det verkade som att de ville vi skulle jobba ihop och hjälpa varandra. Fine tänkte jag och lade mig snällt så de fick draghjälp bakom när jag tryckte på platten och i de flacka uppförslutorna på halländska landsbyggden. Sen kom uppförsbacken - och vem hjälpte mig då? Ingen kan jag meddela - helt plötsligt var själv bäste dräng. Då kom hornen och jag bestämde mig för att grilla. Grilla cyklister. Triathleter ligger inte på rulle. Vi drar. Och vi grillar. Och det vi grillar blir bränt!
Grillkväll med CK Bure

Jag var så på vippen att köra ifrån följet på flacken och jag gjorde allt för att de skulle få ta så mycket vind själva. I backen upp mot väntande publikskaran på sista varvet satt jag kvar i sadeln och tryckte på för allt vad benen höll och lyckades till och med rycka loss från herrarna bakom - åt en light junior som ännu inte utvecklat förmåga att producera mjölksyra fanns inget att göra. Så gött - Rosencrantz rycker i uppförsbacke - smaka på den!

Den här grillkvällen hade allt! Kvällssol, ljummen sportdryck, svettiga träningskläder, snor från näsan, fradga från mungiporna, goda bars att trycka i sig, goda vänners sällskap och en riktigt skön känsla efteråt - precis som en grillkväll skall vara! Tack för en trevlig kväll!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...