Söndagstaxa hos kiropraktorn?

Sitter på Bettans bar på baksidan av Tylöhus och njuter av en fascinerande solnedgång tillsammans med en snart tom Carlsberg Hof. Här är det faktiskt nära till att bli lite småreligiös..och har du inte varit här och njutit av utsikten så missa inte det när du är i Tylösand nästa gång. Religiös blir man kanske inte av priserna...tvärtom kanske man måste vara det för att kunna hantera dem... På tal om priser - jag har fått rådet att kontakta en kiropraktor som har lite sommarpraktik i Tylösand vilket ju passar utmärkt eftersom det är där jag befinner mig en stor de av sommaren. Allt var frid och fröjd fram tills dess att jag över telefon fick veta att söndagstaxan på semestern var 1000 SEK för första behandlingen som skulle ta ca 40 minuter och att "Du, jag har ingen möjlighet att ta kort här, va - så det är cash som gäller". Jag bet ihop den enormt kraftiga hostattack jag kände välla upp ur luftrören och bad att få återkomma. Jag gjorde så med frågan om hur mycket behandling jag kunde få för 500 SEK och fick då svaret att "Jag jobbar inte så - jag tar betalt för min kompetens". Om jag inte har tagit alldeles fel så står det en skapligt välvaxad Porsche Panamera på garageuppfarten. Allvarligt - inte avundsjuk - bara imponerad - jag tar ju faktiskt inte heller kort i min verksamhet...

Idag tävlades det på halv Ironman-distans i Sövde med många fina resultat från Triathon Västare - Stort grattis!
Skönt dock att inte köra den så nära Kalmar. För mig känns det mycket bättre att riva av en Olympisk distans på Arvika Enervit triathlon 23/7. Jag har så mycket distans i benen att jag kommer må bra av att toppa mig med fartträning - på en dessutom helt platt bana. På tal om Kalmar - har du planen klar? Kollat banan? Kollat vilken tid prisutdelningen är? Skrivit ner stegen du skall gå igenom och som skall sitta som ett rinnande vatten i skallen? Har du tävlingsmenyn klar? När skall du gå på de riktigt snabba kolhydraterna? När skall du ta de mer komplexa som magen har svårt för att bryta ner? Vad skall du göra när huvudet skriker ¨t dig att du är trött, det gör ont och att det går att bryta tävlingen? Vilket mantra skall du ha på löpningen för att ta bort fokus från tröttheten? Det ger en fantastisk trygghet att ha planen klar för sig...och INTE gå ifrån den...aldrig någonsin...och skulle du behöva gå ifrån den finns det en plan B...

Idag har jag shoppat loss...två par löpardojjor - ett par Asics Gel DS Sky Speed 2 och ett par K-Swiss Kwicky Blade-Light...om jag känner mig rätt kommer jag stå där i Kalmar på morgonen med minst 3 par dojjor att välja mellan, fundera på om det kommer vara någon fartskillnad i dem och inte ha en aaaaaning om vilka jag skall ta. Det är då det gäller att ha planen klar...och stanna vid den! Vill gärna tro på Asicsskon...DS Trainern gick bra förra året och i år springer jag definitivt mer drivet så en neutral sko bör funka hela vägen på maran! Men som vanligt är det på motorn det hänger!
Tre veckor kvar att trimma och finetuna den...och kom ihåg det klocka rådet att det är bättre att vara 10% undertränad än 1% övertränad! När vi står där på "the cats ass" och funderar på dagen vi har framför oss...kanonen går av och sen är allt upp till dig!

Förresten - jag skall hjälpa GPBM Nordic att rekrytera en teknisk säljare och en teknisk specialist. Båda rollerna skall jobba med batteri- och industricellslösningar under varumärket GP Batteries mot OEM- och industrikunder.

Det är två mycket spännande roller på ett bolag i utveckling så poppar det upp något namn i huvudet på dig som du tro kan passa så får du gärna peka in dem på vår hemsida www.evolv.se där det finnsutförliga tjänstebeskrivningar och ansökningsanvisningar.

Tack och på snart återhörande!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

När är bra gott nog?

Whines2Whales 2018

Jag köpte en lott...